- واحد طبخ و تولید غذا: بطور کلی به مراکز طبخ، تهیه و تولید مواد غذایی “آشپزخانه” گفته می شود. بجز خط تولید فراورده های غذایی آماده و نیمه آماده کارخانه ای.
- انواع آشپزخانه ها: عبارتند از آشپزخانههای خانگی و صنعتی. صنعتی ها شامل آشپزخانه های اماکن عمومی مانند رستوران ها، هتل ها، بیمارستان ها، ادارات و… می باشند.
- کارکنان واحدهای طبخ و تولید غذا: عبارتند از کارکنانی که به هر ترتیب در خط تولید و طبخ غذا دخالت دارند. (گروه هدف این جزوه نیز این کارکنان می باشند).
- سلامتی: تأمین رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی و نه فقط نبودن بیماری و نقص عضو است.
- بهداشت: علم و هنر دستیابی به سلامت را بهداشت می گویند.
- بهداشت محیط: بهداشت محیط عبارت است از کنترل عواملی از محیط زندگی که به گونه ای روی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان تاثیر می گذارند.
- مواد غذایی: انسان و بطور کلی موجودات زنده برای ادامه حیات به غذا احتیاج دارند. چرخه مواد غذایی برای انسان از گیاه آغاز می شود؛ هرچند که خوراکی ها شامل فراورده های گیاهی و حیوانی هستند که با ترکیب نوشیدنی ها و ادویه جات و فرایند طبخ و فراوری قابل خوردن می شوند.
- بهداشت مواد غذایی: عبارت است از کلیه موازینی که رعایت آنها در تولید، فرایند، نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم و با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کننده برسد.
جواد ذبـیحی راد
مُـشاور ، مُـدرس ، کارشـناس ، ارزیـاب