بهداشت و پاکیزگی در فرهنگ اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است.
این پاکیزگی نه تنها رعایت نکات بهداشتی و دوری از آلودگی فردی بلکه تمام جنبه های زندگی انسانی و آلودگی های محیط زیست را نیز شامل می شود.
بنابراین، جلوگیری از آلودگی ها که امروزه جزء اهداف بهداشت محیط است.
از قرن ها پیش، از وظائف فرد با ایمان بوده است. تمام این اعمال همراه با دعایی است تا عمل به یاد خدا انجام شود و عبادت محسوب گردد.
انسان برای حفظ بقا و حفظ سلامتی خود به هوا، آب و غذای سالم احتیاج دارد.
هر فرد در طول شبانه روز حداقل از سه وعده غذایی اصلی استفاده می کند تا علاوه بر رفع گرسنگی، مواد مورد نیاز بدن خود را تامین نماید.
این غذا گاهی به صورت خالص و گاهی به صورت ترکیب چند ماده غذایی که با هم سازگاری دارند فراهم می شود.
بعد از کشف آتش، انسان برای سهولت استفاده برخی مواد غذایی، آنها را به صورت پخته و فراوری شده مصرف می نماید.
به تدریج، با ترکیب مواد به گونه ای که ذائقه ها و سلیقه های مختلف برآورده و کیفیت مواد نیز حفظ شود.
بسته به عادات و فرهنگ های گوناگون، غذاهای متفاوتی پدید آمد.
تداوم این روند منجر به شکل گیری صنعت غذا شده و گروه های مختلف علمی و صنعتی را درگیر نمود.
جواد ذبـیحی راد
مُـشاور ، مُـدرس ، کارشـناس ، ارزیـاب