بهداشت فردی:
یکی از مهم ترین عوامل فساد مواد غذایی، به پرسنل بخش مربوط می گردد.
طبق آمار، بیشترین بیماری ها ناشی از انتقال آلودگی از مواد غذایی به حاملان آن مربوط می شود.
در واقع اوج این انتقال زمانیست که فردی در رابطه با غذا، مبتلا به عفونت و یا ویروس میکروبی باشد.
به منظور کاهش خطرات حاصل از موارد مذکور، آموزش و پرزنت لازم به کادر این بخش در رابطه با بهداشت فردی و اصول ایمنی غذا، بهترین راه می باشد.
لذا رعایت بهداشت فردی مهم ترین اصل در بهداشت محیط رستوران و به طور خاص آشپزخانه است.
بر اساس پژوهش حاضر نظافت اعضای بدن که با مواد غذایی در تماس هستند مانند دست ها و همچنین سایر اعضا مثل گوش ها و بینی احتمال آلوده کردن غذا را بالا می برد و همچنین استفاده از کلاه برای جلوگیری ریختن مو داخل غذا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
همچنین عدم استفاده از اجسام آلوده ای مانند گوشی تلفن همراه و… نیز از ضروریات است.
جواد ذبـیحی راد
مُـشاور ، مُـدرس ، کارشـناس ، ارزیـاب