جوادذبیحی راد " مدرس ، مشاور ، کارشناس ، ارزیاب"

هتلداری / گردشگری / بُوم گردی / تجهیزات / راه اندازی / تأمین و آموزش نیرو / کارشناس خُبره کد 737 (هتلداری ، گردشگری ، تزئینات داخلی)

جوادذبیحی راد " مدرس ، مشاور ، کارشناس ، ارزیاب"

هتلداری / گردشگری / بُوم گردی / تجهیزات / راه اندازی / تأمین و آموزش نیرو / کارشناس خُبره کد 737 (هتلداری ، گردشگری ، تزئینات داخلی)

جوادذبیحی راد  " مدرس ، مشاور ، کارشناس ، ارزیاب"

مدرس ، مشاور ، کارشناس ، ارزیاب در صنعت هتلداری ، گردشگری ، بُوم گردی ، تجهیزات ، راه اندازی ، تأمین نیروی انسانی ، آموزش نیرو ، ارزیاب کد 100-10442 (خدمات و تجهیزات)، کارشناس خُبره کد737 (هتلداری ، گردشگری ، تزئینات داخلی)

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی
کلمات کلیدی
آخرین نظرات
نویسندگان

خودم

جوادذبیحی راد

JZR1354@Gmali.Com

مشاور/مدرس / کارشناس/ ارزیاب

سرمایه گذاری برای هتل :

نقشه خوب، طرح خوب، و مشاور خوب است که در دراز مدت به سود هتل خواهد بود.

راه اندازی هتل کار پیچیده ای است که به برنامه ریزی دقیق و حساب شده ای نیاز دارد و جزئیات کار به دقت و توجه غیر قابل تصوری محتاج است.

بطور مثال؛ مشاور (متخصص هتلداری) هنگام احداث ساختمان، اندازه ها و فاصله های در نظر گرفته شده را باید مد نظر داشته باشد و برای اداره و سیستم و گردش کار را کاملاً بررسی نماید.

او باید مشخصات کامل برنامه نرم افزاری که نصب خواهد شد را بداند و همچنین محل استقرار کامپیوترها و پرینترها و محل Server و... ، تعداد و نحوه قرار گرفتن کامپیوترها و پرینترها و Case کامپیوتر روی میزهای پیش بینی شده باید به دقت بررسی شود.

محل ساعت حضور غیاب پرسنل و ارتباط آن با کامپیوتر و فاصله آن تا کارگزینی هتل را بداند و اینکه سیستم کامپیوتری تحت شبکه LAN که با چه توپولژی انجام خواهد شد و مشخصات کابل شبکه را اعلان نماید و هر نوع کالائی که برای هتل مورد نیاز است باید از نظر اندازه، طرح، مدل، کیفیت کالا و مشخصات آن مورد ارزیابی قرار گیرد.

وقتی مشخصات کامل نرم افزار، ارتباطات معماری، فاصله بخش ها و نوع تجهیزات، مشخص شد؛ در واقع سیستم و گردش کار هتل مشخص خواهد شدکه دراینصورت نیاز هر بخش را از نظر تعداد پرسنل و وسایل می توان تعیین نمود و ارتباط بین بخش ها که کدام بخش از نظر دسترسی باید نزدیک تر به بخشی باشد که با سایر بخش ها بیشتر در ارتباط است و این نکته که آیا فضای در نظرگرفته شده کافی است یا خیر را نباید فراموش کرد.

هتل ها دارای ساختمان پیچیده ای هستند زیرا تنوع مراجعین و استفاده کنندگان متفاوت است و از هر قشر و جامعه ای برای صرف غذا، شرکت در میهمانی، سیمینارها، استفاده از امکانات ورزشی و ملاقات ها از آن استفاده می کنند.

بهای زمین روز به روز در حال افزایش است و در شهرها برای ساخت هتل مجبور به صرف هزینه های زیادی خواهیم بود.

قبل از ساخت هتل باید بدانیم کدام یک از انواع گوناگون هتل قرار است ساخته شود و در چه سطح و درجه ای؟ چه نوع سرویس یا امکانات رفاهی باید در آن ارائه شود؟ چه قشری از جامعه را باید جلب کند؟

بیشتر بر کدام یک از فعالیت های عمومی باید تأکید کرد. (رقبا و نیازهای شهری که درآن هتل ساخته می شود.)

زمان طراحی داخلی باید اتاق ها نشان دهنده ادامه سبک و طراحی کل هتل و یادآور فضاهای عمومی آن باشد.

بدلیل تعداد زیاد اتاق باید طرحی ارائه نمود که مسایل اقتصادی، نظافت، مقاومت در مقابل آتش در نظر گرفته شود.

بهتر است یک اتاق نمونه قبلاً با کلیه تجهیزات و طرحی که در نظر گرفته شده ساخته شود که مناسب بررسی بودجه و طرح باشد.

میهمانان هتل معمولاً بیشتر به اتاق های خواب و دستشوئی های آنها، رستوران ها و لابی توجه می کنند و به همین دلیل هرگونه نقص یا کاستی در طراحی و تجهیزات آنها برای میهمان مشخص تر و برجسته تر می نماید.

در طراحی بهتر است رستوران را در جایی پیش بینی نمائیم که ضمن استفاده از فضای لابی، هم سطح یا با اختلاف حدود۵۰ سانت با لابی باشد تا مشتریان ضمن رفت آمد از لابی رستوران را هم ببینند، این طرح باعث خواهد شد که فضای رستوران و لابی بزرگتر جلوه نماید.

در هتل های گرد همایی لابی را بزرگتر در نظر می گیرند و فضاهای پشتیبانی عمومی نظیر تلفن های عمومی، توالت و دستشوئی ها، محل نگهداری پالتوها در نزدیکی سالن ها در نظر گرفته می شود.

پیش فضا بین آشپزخانه و رستوران یکی از ضروریات است این فضا باعث می شود ضمن اینکه گارسن ها کمتر به آشپزخانه وارد شوند؛ دسترسی آنها به رومیزی، سس، ظروف تمیز، توستر نان، یخ وبه راحتی امکان پذیر باشد. و از ورود سرو صدای آشپزخانه به رستوران هم جلوگیری شود. و نباید فراموش کرد آشپزخانه باید هم سطح رستوران قرار داشته باشد.

در آشپزخانه محل نصب ظرف شوئی، بارکر،آماده سازی، سردخانه، بوفه، خدمات روم سرویس قنادی، فِرها، کباب پز، دم کن ها، سالاماندر، بن ماری، بشقاب گرم کن، ظروف شسته شده، دیگ و قابلمه و باید از قبل طوری پیش بینی شود که از شانه به شانه شدن پرسنل جلوگیری شود.

در طراحی قسمت انبار که نزدیک سردخانه ها قرار دارد بهتر است محل کمپرسورهای سردخانه در محل دیگری (فضای باز) قرار گیرد که از نظر تعمیرات و سر و صدایی که ایجاد می شود مزاحمتی ایجاد نکند.

در ضمن Receiving Area یا بار انداز برای انبارها بسیار ضروری است با این کار نیاز کمتری به پرسنل خواهد بود.

در هتل های Bungalow (خانه های ییلاقی) بهتر است محل پارکینگ اتومبیل ها طوری طراحی شود که صدای اتومبیل ها مزاحمتی برای اتاق های دیگر که نزدیک هم ساخته شده نداشته باشد.

همین طور محل دفع زباله یا کوره زباله سوز جایی طراحی شود که رفت و آمد کامیون و بردن زباله مشکلاتی برای میهمانان بوجود نیاورده و بوی زباله در فضا پیچیده نشود.

معمولاً برای سالن جشن ها یک سالن قبل از ورود به سالن اصلی (انتظار) پیش بینی می شود که چنانچه برای کنفرانس یا سمینار در اختیار گذاشته شد موقع استراحت بتوانند در این سالن پذیرایی مختصر ارائه داد و بهتر است سالن جشن ها درب جداگانه ای نیز به بیرون داشته باشد.

در تمام سالن ها باید  Pantry(آبدارخانه) هم سطح و در یک طبقه با سالن ها قرار داشته باشد و اگر سالن های مختلف هتل در محلی قرار گیرد که یک لابی یا پیش فضای مشترک در نظر گرفته باشند، ضمن اینکه از هزینه های معماری و فضاهای اضافی جلوگیری شده، در انرژی، تجهیزات و پرسنل نیز صرفه جویی و کار به درستی انجام شده است ؛ درضمن فضای محل هواساز برای سالن ها نباید فراموش شود.

اگر در هتلی سالن نمایشگاه در نظر بگیرند، باید اتاق هایی را نیز برای جلسات تجاری در نزدیکی سالن در نظر گرفته باشند. ضمن اینکه پریز برق و تلفن در هر۴ متر در این سالن ها پیش بینی شود، محل اتصالات آب و فاضلاب ، جعبه آتش و محلی برای ارائه نوشیدنی و غذای سرد را نیز نباید از نظر دور داشت.

در طراحی سالن ها بیشترین جایی که در دید مشتریان قرار می گیرد سقف رستوران است که باید زیبا باشد و حدود هر۴ متر یک بلندگو قرار داده شود.

دیوار سالن ها حداقل هر۳ متر یک پریز برق و محل استقرار صندوق، پریز برق و تلفن در محلی دیگر از سالن و پریز تلفن عمومی برای میهمانان را نباید فراموش نمود و همین طور سیم کشی برق اضطراری برای بخش های مختلف هتل. (در سالن های کنفرانس علاوه بر پریز برق باید محل اتصال میکروفون در نظر گرفته شود.)

برای تعداد صندلی های سالن رستوران حدوداً بین۵۰% تا۸۰% تعداد اتاق خواب ها را در نظر می گیرند که بستگی به درجه و محل هتل خواهد داشت.

هرچند ممکن است مسافران از فضاهای ورزشی، کم استفاده کنند اما این انتظار را دارند که هتل محل اقامت این امکانات را داشته باشد. برای سودهی این اماکن می توان این امکانات را در اختیار هالی منطقه گذاشت (استخر، سونا، زمین تنیس، تنیس روی میز و)

کلید یک واحد مستقل یعنی آن چه نشانگر کل تعداد واحدهای اتاق خواب مستقل و قابل فروش می باشد. سوئیتی که دارای یک اتاق نشیمن و دو اتاق خواب است درصورتیکه اتاق نشیمن دارای یک سرویس کامل و مستقل و یک مبل قابل تبدیل شدن به تخت باشد و دو اتاق دیگر هر یک به تنهایی دارای تخت و سرویس کامل و مستقل باشد که بتوان هر اتاق را به طور مستقل اجاره داد ۳ کلید در نظر گرفته می شود.