جوادذبیحی راد " مدرس ، مشاور ، کارشناس ، ارزیاب"

هتلداری / گردشگری / بُوم گردی / تجهیزات / راه اندازی / تأمین و آموزش نیرو / کارشناس خُبره کد 737 (هتلداری ، گردشگری ، تزئینات داخلی)

جوادذبیحی راد " مدرس ، مشاور ، کارشناس ، ارزیاب"

هتلداری / گردشگری / بُوم گردی / تجهیزات / راه اندازی / تأمین و آموزش نیرو / کارشناس خُبره کد 737 (هتلداری ، گردشگری ، تزئینات داخلی)

جوادذبیحی راد  " مدرس ، مشاور ، کارشناس ، ارزیاب"

مدرس ، مشاور ، کارشناس ، ارزیاب در صنعت هتلداری ، گردشگری ، بُوم گردی ، تجهیزات ، راه اندازی ، تأمین نیروی انسانی ، آموزش نیرو ، ارزیاب کد 100-10442 (خدمات و تجهیزات)، کارشناس خُبره کد737 (هتلداری ، گردشگری ، تزئینات داخلی)

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی
کلمات کلیدی
آخرین نظرات
نویسندگان

                                                                                                    بسمه تعالی

تصمیم عبارت است از قضاوت یا انتخاب، میان دو یا چند راه حل مختلف که به اشکال نامحدود (از حل یک مشکل گرفته تا انجام یک سری اقدامات) و در شرایط مختلف انجام می گیرد.  ما هر روزه در حال تصمیم گیری هستیم و تصمیم های مختلفی می گیریم، حتی همین الان تصمیم می گیریم که این مطلب را تا انتها بخوانیم یا خیر.با توجه به اهمیت موضوع تصمیم گیری و اهمیت فراوان آن در سازمان ها، کلیه مدیران باید مهارت های خود را در زمینه تصمیم گیری افزایش دهند.

چه کسی تصمیم می گیرد؟

تصمیم گیری به معنی انتخاب میان راه حل های مختلف است و تصمیم گیرنده به کسی گفته می شود که این انتخاب را انجام می دهد. معمولاً زمانی که کاری به صورت تیمی انجام می شود، یکی از اعضای گروه، نقش مدیریتی و رهبری دارد و تصمیم گیری نهایی بر عهده اوست و یا یک مدیر در طول روز کاری خود، باید تصمیم های فراوانی را اتخاذ کند.تصمیم ممکن است به صورت آنی گرفته شود ولی در اغلب مواقع، برای اتخاذ یک تصمیم لازم است که تصمیم گیرنده فرآیند شناسایی، تجزیه و تحلیل، ارزیابی، انتخاب و برنامه ریزی را طی کند.

مراحل تصمیم گیری به صورت کلی عبارتند از:

مشخص کردن هدف، تهیه فهرستی از راه حل های موجود، انتخاب یکی از راه حل ها و در نهایت به اجرا در آوردن آنها.

باید اینگونه تاکید کرد که تصمیم گیری در انجام کلیه وظایف مدیریتی و در زندگی روزمره افراد دخالت دارد.

انواع تصمیم

انواع تصمیم های مدیریتی را می توان به عادی، اضطراری، استراتژیک و عملیاتی تقسیم کرد.

بسیاری از تصمیم ها، حالت عادی و روزمره دارند به این شکل که برخی وقایع به دفعات اتفاق می افتند و شما اقدامات مشخص و معینی را در مورد آنها انجام می دهید. این تصمیم ها در طول روز فراوان وجود دارد و معمولاً به ساز و کاری دست می یابند که این تصمیم ها بصورت روتین و سریع گرفته شود و یا این تصمیم ها را به کارکنان زیر دست خودشان می سپارند.

اما گاهی اوقات شرایطی به وجود می آید که مشابه آن قبلا وجود نداشته است و شما مجبورید بلافاصله در مورد آن تصمیم بگیرید. این نوع تصمیم ها، که قسمت اعظم وقت مدیر به آنها اختصاص می یابد، تصمیم های اضطراری هستند. این تصمیم ها در مواقع بحران روی می دهند و لازم است مدیر سریعاً تصمیم بگیرد، مانند حوادثی که ممکن است در سازمان رخ بدهد و یا بحران های مالی که لازم است سریعاً تصمیمی گرفته شود که بتوان سازمان را از بحران دور کرد. لازمه تصمیم گیری صحیح در این مواقع، داشتن تجربه فراوان، دانستن مهارت تصمیم گیری و قدرت بالای هوش هیجانی است.

مدیرانی که نتوانند در این شرایط تصمیم درست و صحیحی بگیرند، نمی تواند از بحران های پیش رو بگذرند.

تصمیم گیری در مورد هدف های کلی و هدف های اجرایی و نحوه تبدیل آنها به برنامه های خاص، یکی از وظایف بسیار مهم مدیریت است. این نوع تصمیم ها، که بیش از همه نیازمند دقت و تلاش هستند، را تصمیم های استراتژیک می نامند. در تصمیم گیری های استراتژیک قرار است با بررسی اهداف و برسی محیط کسب و کار، تصمیم های استراتژیک و تصمیم هایی که مربوط به آینده سازمان است را می گیرد. این تصمیم ها آینده سازمان را شکل می دهد و یکی از مهمترین مسائلی است که مدیران باید در خصوص آن بیاندیشند و تصمیم گیری کنند.

تصمیم های عملیاتی، تصمیم هایی هستند که در خصوص پروژه ها و کارهای اجرایی انجام می شود. یکی از مهمترین تصمیم های عملیاتی، تصمیم در مورد مسائل کارکنان (مانند استخدام و اخراج) است که از حساسیت خاصی برخوردارند و لازم است که در اتخاذ آنها نهایت دقت به عمل آید. این تصمیم ها به مدیران کمک می کند مسیر حرکت به سمت اهداف و موفقیت را بهتر طی کنند.

نتیجه گیری:

همانطور که گفتیم تصمیم گیری یکی از مهم ترین ابزارهای یک مدیر است و مدیران باید به این مهارت مجهز باشند تا بتوانند در مسیر دستیابی به اهداف و همچنین مدیریت بهتر سازمانشان، اقدام کنند. یکی از مهمترین عوامل تصمیم گیری صحیح، داشتن راه حل برای مسائل سازمانی است

موفق باشید

مشاور/ مدرس/ کارشناس/ ارزیاب

https://www.instagram.com/javad.zabihi.rad

JZR1354@Gmail.Com

JZR1354.Blog.ir

09151155029